Behandelfilosofie
U als tandarts of mondhygiënist verwijst uw patiënt in vertrouwen naar ons door. Daar danken wij u voor. Wij zullen ons in de behandeling en onderlinge communicatie volledig inzetten voor een optimaal resultaat en maximale tevredenheid. Graag zien wij onszelf als specialistisch verlengstuk van uw eigen professionalisme.
Kwaliteit en gelijkwaardigheid
Paro Almere gaat uit van hoogstaande kwaliteit van zorg voor patiënten. Uw patiënt is de belangrijkste persoon binnen onze organisatie. Wij creëren betrokkenheid van medewerkers bij de patiënt zodat hij of zij zich niet als een nummer behandeld voelt. De relatie tussen de behandelaar en patiënt is gelijkwaardig. De patiënt wordt vriendelijk en open ontvangen, we letten er op dat we begrijpelijke taal spreken en leggen graag uit wat we op welke manier gaan doen.
Kwaliteit en gelijkwaardigheid
Paro Almere gaat uit van hoogstaande kwaliteit van zorg voor patiënten en de relatie tussen behandelaar en patiënt is gelijkwaardig.
Infectiebestrijding
Onze filosofie is dat bestrijding van een parodontale infectie gelijk zo goed mogelijk dient te gebeuren teneinde terugval te vermijden. Dat betekent:
Voldoende intensieve reiniging - meestal onder anesthesie - met uitgekiende combinaties van hand-, ultrasoon-instrumenten en/of Airflow
Op basis van gedegen, uitgebreide metingen van pockets en aanhechtingsverlies gecombineerd met geschikte x-foto’s, zodat vooraf duidelijk is waar de moeilijk bereikbare risicoplaatsen zich bevinden
Vaak wordt ook vooraf een microbiologisch onderzoek naar de bacterieflora gedaan zodat zo goed mogelijk bekend is wat de tegenstanders zijn en op het biologisch gunstigste moment gebruik kan worden gemaakt van deze informatie
Blijken er ondanks verbetering nog verdiepte restpockets aanwezig, dan worden deze waar mogelijk door middel van parodontale chirurgie geëlimineerd, teneinde een zo voorspelbaar en bedrijfszeker mogelijke eindsituatie te bereiken
Ons streven
Klinisch
Geïnformeerde en dus gemotiveerde patiënten
Gezonde pockets, liefst met een fysiologische diepte (3 mm en minder)
Gingiva-randen goed bereikbaar voor mondhygiënische maatregelen
Goede mondhygiëne
Microbiologisch
Geen Aa of Pg aanwezig
Lage aantallen commensale paropathogenen zoals Tf en Pm
Vervolgstrategie
Voldoende parodontale controle (meting van pockets en aanhechtingsniveau)
Strakke maar niet meer dan voldoende nazorg, afgestemd op de situatie van de patiënt
Mogelijkheden voor herstel
Meestal is infectiebestrijding voldoende om een acceptabele situatie te bereiken. De schade aan het gebit is beperkt gebleven. Onderhoud en het voorkomen van terugval zijn voldoende.
Soms is het verlies van gebitselementen zodanig dat herstel gewenst is. Tandvervangingen zijn normaal gesproken geen onderdeel van de verwijzing en horen dus bij u thuis. We kunnen u adviseren over de stabiliteit van bijvoorbeeld pijlerelementen voor bruggen of frames.
Indien u het wenst, kunnen we u eventueel van dienst zijn bij een tandvervanging door middel van implantaten.
Implantaten
Voor een optimale plaatsing wordt in de regel met een proefopstelling gewerkt. Uit het oogpunt van de gezondheid van de weefsels rond implantaten (peri-implantitis, pericementitis) hebben we de beste ervaringen met verschroefde kronen of gecementeerde kronen met een outline die (vrijwel) niet onder de gingivarand ligt (de laatste kunnen echter als nadeel hebben dat bij tijdelijk cementeren de retentie minder is).
We spannen ons in om - ook bij frontelementen - zodanig te implanteren dat verschroefd kroon en brugwerk mogelijk is. Bij twijfel over de hoeveelheid kaakbot of de richting wordt 3D- Röntgendiagnostiek (CBCT) gebruikt.
Uiteraard zijn er patiënten met weinig verlies van bot en gingiva en uiteraard implanteren we daar ook.
Maar juist diegenen die gebitselementen verloren zijn door parodontitis hebben vaak meer weefselverlies. Parodontitis betekent meer dan het verlies van gebitselementen. Bovendien zijn zij degenen die extra gevoelig zijn voor peri-implantaire ontstekingen, waardoor alles extra nauw steekt.
Rapportage
Er wordt gerapporteerd:
Na de intake
Doorgaans na elke herbeoordeling
Tussendoor indien nodig
Bij vragen kunt u altijd contact opnemen voor overleg.